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Registros recuperados : 171 | |
13. | | MONTORO, G. R.; DECARVALHO, P. S.; SANTOS, M. L. Germinacao e biometria de Dimorphandra mollis benth. (Leguminosae-Mimosoideae)-faveira-do-cerrado. Brazilian Journal of Plant Physiology, Campinas, v. 15, p. 209, 2003. Suplemento. Resumo de trabalho apresentado no 9º Congresso Brasileiro de Fisiologia Vegetal, Atibaia, SP, setembro 2003. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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17. | | ALVES, E.; GOMES, A. L.; SANTOS, M. L.; GOMES, S. T. Algumas características da oferta do leite. Revista de Política Agrícola, Brasília, v. 11, n. 4, out./dez. 2002; v. 12, n. 1, p. 45-53, jan./mar. 2003. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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18. | | ALVES, E. R. de A.; GOMES, A. L.; SANTOS, M. L.; GOMES, S. T. Algumas características da oferta do leite. Revista de Política Agrícola, Brasília, DF, ano 11 , n. 4, p. 45-53, out./dez. 2002; ano 12, n. 1, p. 45-53, jan./mar. 2003. Na publicação: Eliseu Alves. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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19. | | SANTOS, M. L. dos; LOPES, M. C.; CZEPAK, M. P.; SIRTOLI, L. F. Adubação nitrogenada na cultura da alface, uso de esterco bovino inoculado com microorganismos eficazes e sem inoculação, comparado com sulfato de amônio. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, jul. 2004. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 44º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2004. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, p. 422, jul. 2004. Suplemento 1. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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20. | | BERGAMASCHI, H.; SANTOS, M. L. V.; MEDEIROS, S. L. P.; CUNHA, G. R. da. Instalação e uso de um lisimetro de balança no estado do Rio Grande do Sul, Brasil. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE AGROMETEOROLOGIA, 7., 1991, Viçosa. Resumos... Viçosa, MG: Sociedade Brasileira de Agrometeorologia / UFV, 1991. p. 176-177 Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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Registros recuperados : 171 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pecuária Sudeste. Para informações adicionais entre em contato com cppse.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
19/07/2019 |
Data da última atualização: |
11/12/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
LEBLANC, K. L.; KAWAMOTO, M. S.; MAI LE, P.; GRINBERG, P.; NADEAU, K.; YANG, L.; NOGUEIRA, A. R. de A.; MESTER, Z. |
Afiliação: |
Kelly L. LeBlanc, National Research Council Canada; Mayumi S. Kawamoto, USP; Phuong-Mai Le, National Research Council Canada; Patricia Grinberg, National Research Council Canada; Kenny Nadeau, National Research Council Canada; Lu Yang, National Research Council Canada; ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE; Zoltán Mester, National Research Council Canada. |
Título: |
Quantitation of selenomethionine in multivitamins and selenium supplements by high performance liquid chromatography inductively-coupled plasma mass spectrometry. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Food Analytical Methods, v. 12, p.1316-1326, 2019. |
ISSN: |
1936-976X |
DOI: |
10.1007/s12161-019-01442-6 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
VITA-1 and VITB-1 multivitamin and mineral supplement candidate reference materials from the National Research Council Canada were analyzed for their total selenium and selenomethionine contents. Following a methanesulfonic acid reflux to extract selenomethionine from the selenized yeast in the multivitamins, analysis by high-performance liquid chromatographyinductively coupled plasma triple quadrupole mass spectrometry resulted in concentrations of 7.4 ± 3.0 μg SeMet g?1 and 16.4 ± 6.5 μg SeMet g−1 in VITA-1 and VITB-1, respectively. Twelve commercially available multivitamins and selenium supplements were analyzed following the same protocol. Seven of these were noted to contain 85?115%of the selenium stated on the label; the others ranged from 5 to 147% of the claimed amount. Only one multivitamin contained selenomethionine at a concentration above the detection limit, but the amount found in the selenium supplements matched the label claims within a reasonable level of uncertainty. For comparison, two certified reference materials?wheat gluten and egg powder, both certified for total selenium only?were also examined and it was determined that selenomethionine accounted for 58% and 25% of the selenium in these food products, respectively. |
Palavras-Chave: |
Certified reference material; Inductively coupled plasma mass spectrometry; Nutritional supplement; Suplementos multivitamínicos. |
Thesagro: |
Selênio. |
Thesaurus NAL: |
Multivitamin supplements; Selenium; Selenomethionine. |
Categoria do assunto: |
W Química e Física |
Marc: |
LEADER 02333naa a2200325 a 4500 001 2110755 005 2019-12-11 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1936-976X 024 7 $a10.1007/s12161-019-01442-6$2DOI 100 1 $aLEBLANC, K. L. 245 $aQuantitation of selenomethionine in multivitamins and selenium supplements by high performance liquid chromatography inductively-coupled plasma mass spectrometry.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aVITA-1 and VITB-1 multivitamin and mineral supplement candidate reference materials from the National Research Council Canada were analyzed for their total selenium and selenomethionine contents. Following a methanesulfonic acid reflux to extract selenomethionine from the selenized yeast in the multivitamins, analysis by high-performance liquid chromatographyinductively coupled plasma triple quadrupole mass spectrometry resulted in concentrations of 7.4 ± 3.0 μg SeMet g?1 and 16.4 ± 6.5 μg SeMet g−1 in VITA-1 and VITB-1, respectively. Twelve commercially available multivitamins and selenium supplements were analyzed following the same protocol. Seven of these were noted to contain 85?115%of the selenium stated on the label; the others ranged from 5 to 147% of the claimed amount. Only one multivitamin contained selenomethionine at a concentration above the detection limit, but the amount found in the selenium supplements matched the label claims within a reasonable level of uncertainty. For comparison, two certified reference materials?wheat gluten and egg powder, both certified for total selenium only?were also examined and it was determined that selenomethionine accounted for 58% and 25% of the selenium in these food products, respectively. 650 $aMultivitamin supplements 650 $aSelenium 650 $aSelenomethionine 650 $aSelênio 653 $aCertified reference material 653 $aInductively coupled plasma mass spectrometry 653 $aNutritional supplement 653 $aSuplementos multivitamínicos 700 1 $aKAWAMOTO, M. S. 700 1 $aMAI LE, P. 700 1 $aGRINBERG, P. 700 1 $aNADEAU, K. 700 1 $aYANG, L. 700 1 $aNOGUEIRA, A. R. de A. 700 1 $aMESTER, Z. 773 $tFood Analytical Methods$gv. 12, p.1316-1326, 2019.
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Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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